NAYA homepage

INNREDE ET SOVEROM PÅ BUDSJETT

  • Publisert 24.10.20
  • ~
  • Noomi Trommestad

Vi har alle ulikt utgangspunkt når det kommer til interiør.

Interiør og innredning er noe som kan være skikkelig gøy, men noen ganger litt vanskelig. Kanskje du har mange ting du ikke vet hva du skal gjøre med, eller kanskje du ikke har så mye, og føler at du trenger “alt”. I dette innlegget skal jeg vise dere noen enkle måter å innrede et rom på, uten at utgiftene blir skyhøye. Forhåpentligvis vil disse tipsene komme godt med om du vil spare penger eller er student.

Før du begynner innredningsprosessen kan det være lurt å få en oversikt over hva man har fra før. Kanskje har du noe du er litt lei av, men som kan gjøres “nytt” med enkle strøk eller endringer. Ofte har man mer tilgjengelig enn man tror. Bestem deg for en stil, eller en type innredning som du liker og som passer deg. Det er ikke mye som skal til for å både få et rom koselig og ikke minst personlig. 

Da jeg skulle innrede gjesterommet til mine foreldre, fokuserte jeg først på å finne ting de har fra før som jeg kunne bruke. Jeg gikk opp på loftet deres, og gikk på skattejakt. Der fant jeg en lampe som ikke var så fin ved første øyekast, men som jeg så potensiale i. Jeg tenkte at et strøk med spraymaling ville gjøre susen. Den ble med meg ned fra loftet, og jeg kjøpte inn helt vanlig hvit spraymaling. Deretter var det bare å vaske, maskere, og spraye i vei – superenkelt! Så var det bare å sette inn en pære i den som passer, jeg brukte en stor pære fra rusta. Jeg synes resultatet ble fint og enkelt, og lampa fikk et helt annet uttrykk enn hva den hadde da jeg fant den på loftet.

En lyspære


På gjesterommet ville jeg også ha en skrivepult. Jeg brukte noen malingsrester jeg fant hjemme til å gjøre om en svart skrivepult til en lysere farge som passet bedre inn på rommet. Fargeendringen fikk skrivepulten til å virke helt ny og helt unik. Det er er så gøy at det å bare gi noe en ny farge gjør det til et helt nytt møbel.

Dersom du ikke har et loft med skjulte skatter, er mitt forslag å benytte seg av bruktbutikker. Bruktbutikk er kanskje den beste måten å finne gullskatter på etter min mening. Her kan du finne alt og ingenting, etter smak og behag. Det er ikke alltid bruktbutikkene har det største utvalget, men vær tålmodig og let i flere butikker.

Et tips når du er på bruktbutikk, er å ha skrevet en liten liste før du drar. På listen skriver du ned hva du er på utkikk etter, for da er det mye enklere å finne det du trenger. Det er fort gjort å bli blind på hva som egentlig gjemmer seg i en bruktbutikk når det er så mye utvalg og så mye forskjellig å velge mellom. Om det for eksempel er bilderammer eller lampeskjermer du er på utkikk etter, så bruk god tid når du ser igjennom. Jeg ville ha noe å ha på veggene og fant blant annet to bilder på bruktbutikken som passet helt perfekt inn på rommet.

To innrammede bilder av planter


Et annet tips til hva man bør se etter på bruktbutikker er speil. Speil kan gjøre en stor forskjell i et rom, og gir ofte en følelse av at rommet er større. På bruktbutikker kan man finne unike og fine speil som ikke alle andre har. Det blir litt sånn “one of a kind”. 

En annen måte å gjøre soverommet innbydende, er å gjøre senga skikkelig fin. Senga blir koselig og pyntelig med et fint dynetrekk, sengeteppe eller puter. Pynteputer i senga anser jeg som prikken over i’en, og det trenger ikke være så dyrt. Putetrekk kan være veldig dyrt, men det finnes gode alternativer her også. Du kan faktisk finne fine putetrekk på bruktbutikk. Da kan du kjøpe ferdige trekk eller finne stoff for å lage selv. Jeg arvet nettopp en symaskin av søsteren min, og har lyst til å øve meg på å lage putetrekk med stoff fra bruktbutikk. Det finnes avkapp og rester fra stoff og stil som ofte er satt ned i pris, og som er supert å bruke til putetrekk.

Andre ting som er med å gjøre et rom koselig er pynt, lys, planter og bilder. Grønne planter er utrolig fint i alle rom og spesielt på soverommet. Mitt tips er å høre med venner, samt sjekke ut Finn.no og Tise, om noen selger planter, stiklinger eller avleggere av planter. Her kan man få mye fint for pengene. 


Det har vært gøy å innrede gjesterommet til foreldrene mine, og jeg er fornøyd med resultatet. Jeg synes at rommet ble koselig og spesielt, mest fordi jeg fikk legge mitt eget preg på det. Min oppfordring til deg er å huske å bruke kreativiteten din når du innreder. Det finnes ingen fasit, og det er mange muligheter. Jeg har gitt noen enkle tips, og disse små grepene kan gjøre store endringer i et rom. Husk å bruke din egen stil og dra din egen personlighet inn i rommet. Det er gjerne da det blir best.


Bilde av forfatteren

Noomi Trommestad

Noomi Trommestad er 20 år gammel og kommer fra Arendal. Hun bor nå i Kristiansand og går på bibelskolen i Filadelfia Kristiansand. Hun er alltid blid og elsker å være sammen med venner og familie. Noomi brenner for ærlighet og gode fellesskap. Her kommer hun til å dele tips om litt forskjellig, blant annet interiør og hverdag.