NAYA homepage

ÅTTE HOBBYTIPS PÅ REGNVÆRSDAGER

  • Publisert 27.10.20
  • ~
  • Emeline Braatlund Larsen

Høsten har kommet for fullt og trærne er fargerike som aldri før.

I dette innlegget ønsker jeg å dele mine beste hobbytips på regnværsdager med deg. Jeg kommer til å ta for meg åtte tips til hva du kan finne på når regnet øser ned og høstdagene er våte og kalde.

Jeg har sjeldent sett på meg selv som en kreativ person. En dag var jeg på en konferanse da jeg hørte at vi alle er kreative, men noen har kanskje kommet litt lenger enn andre på å utvikle sine kreative talenter. Dette gjorde noe med mitt tankesett, og etter den dagen har jeg faktisk sagt til meg selv at jeg også er en kreativ person. Jeg ønsker å dele dette med deg fordi jeg tror mange av oss kan snakke oss selv ned, og undervurdere våre kreative sider. Dette innlegget vil hjelpe deg til å være litt mer kreativ på en regnfull eller solfylt høstdag.

1: INTERIØR 🌾

Ei venninne, Annika, lagde noe veldig kult her om dagen. Hun fant en gammel glassflaske og malte den. Videre pyntet hun glassflasken med tørka blomster, og vipps så ble det en nydelig vase med kule blomster oppi! Det ble så fint. Se bilde her:


Fremgangsmåte:

  1. Finn en gammel glassflaske 
  2. Kjøp en liten tube maling for 20 kr på eksempelvis Søstrene Grene 
  3. Bland malingen med litt bakepulver. Da vil utseende bli mer keramikkaktig. 
  4. Kjøp tørka blomster eller strå på H&M Home eller plukk fra en eng eller langs veikanten! Du vil kanskje bli overrasket over hvor mye fint man kan finne.

2: FRILUFT 🌲

Etter snart et år med mye hjemmekontor grunnet corona, har jeg opplevd hvor viktig det er å komme seg ut i løpet av dagen. Enten om det er på trening, eller om det bare er å gå en tur for å “lufte hodet”. Det er så viktig å få frisk luft og bevege kroppen! Derfor er mitt neste tips å gå en litt lengre tur på fridagen din. Dette tipset er jo ikke veldig unikt, men jeg tror det er svært viktig å nyte naturen etter mange dager hjemme. Og: det finnes jo ikke dårlige klær, bare dårlig vær!

Helene Myhre er en gammel venn av meg og er en jente som virkelig inspirerer meg og mange andre på nettopp dette feltet. Hun deler sine beste (og mange) turtips med oss på sin instagramkonto. Følg hun her.

Helenes turtips i Oslo området er: 

🌲 Røverkollen: En fin og kort tur fra Romsås, ca. 30-40 min til toppen med god utsikt

🌲 Mørkgonga og Gyrihaugen: 50 min kjøretur unna Oslo, men veldig verdt det! En av de fineste turene på Østlandet spør du meg. Flere fine steder å campe mellom de to toppene, eller på toppen av Gyrihaugen som på bildet.

🌲 Skjennungstua: Ca. en time å gå fra Sognsvann eller Frognerseteren. Superdigg bakst 🤤

🌲 Mellomkollen, Midtkollen og Gaupekollen: Fine topper i Maridalen! Velg Mellomkollen for soloppgang og Gaupekollen for solnedgang. Midtkollen har jeg ikke vært på enda.

🌲 Vettakollen og Fuglemyrhytta: Mitt første møte med «Oslo toppene» for 5 år siden, og siden har jeg gått der xx antall ganger. Ca. 20 min til toppen hvor du får den beste panoramautsikten over Oslo. Så kan du velge å gå videre gjennom skogen til Fuglemyrhytta som også byr på fin og grønn utsikt.

🌲 Lutvann: Starten av vannet er kun 20 min gange fra Lutvann leir. Perfekt sted for et høstbad, matlagning eller overnatting i hengekøye. Så kan du velge om du vil gå Lutvann rundt for å få litt utsikt.

🌲 Og selvfølgelig Grefsenkollen. Her kan det være veldig busy, men husk at det er flere utstikkere med utsikt her. Nydelig sted for hengekøye!

3: DEKORASJON 🍁

Høsten kan by på mye fint. Har du noen gang tenkt på at man faktisk kan pynte bordet med bare ting fra skogen? Hva med å prøve det? Noen forslag er å plukke med seg litt mose, kongler, røde og gule blader. Disse kan du dandere fint på et fat og ha som høstdekorasjon på bordet! Noe annet som kan være fint å pynte med, er hassel- eller eikenøtter. De kan du legge både sammen med den andre pynten, eller for seg selv med noen kubbelys eller telys rundt. Når julen kommer kan det også være veldig fint med gran som borddekorasjon! Kanskje du prøver det i julen?


4: HÅNDARBEID 🧶

Som nevnt tidligere har jeg bestemt meg for å se på meg selv som en kreativ person. Derfor valgte jeg denne høsten å lære meg noe nytt, nemlig strikking! Jeg startet med å velge noe med lav vanskelighetsgrad. Derfor valgte jeg Holiday Slipover fra Petite Knit. Petite Knit har utrolig mange flotte plagg, og dette er perfekt å begynne på en regnfull søndag.

Jeg strikket vesten i ca 4 uker før jeg ble helt ferdig. Etter dette ønsket jeg å strikke en prikk lik vest i overraskelse til søsteren min, og da brukte jeg bare fem dager (!). Så det tyder jo på at øvelse gjør mester!

Her ser dere resultatet:


PS: Jeg kjøpte en liten lapp hvor det stod skrevet: “Laget med kjærlighet” som jeg sydde på i nakken på vesten før jeg sendte den i posten. Kult?

5: BAK NOE DU KAN DELE MED NOEN 🍪

Dette er nok et av mine favorittpunkter. Jeg tror de aller fleste ville blitt glad hadde en fått en liten pose med nybake boller på døra. Så dette er mitt neste tips! Sett av deler av søndagen til å lage noe du har hatt skikkelig lyst på. Det kan være en høstsuppe eller varme kanelsnurrer. Min favorittoppskrift er nok Ida Gran Jansen sine kanelknuter med sukkerdryss. Fy søren for en god oppskrift! Det tar tid, men resultatet er verdt det.

Bildet er hentet her.

Se flere deilige høstoppskrifter til både lunsj og bakst fra Ida Gran Jansens blogg her.

6: VIS VARME I EN KALD HØSTMÅNED 🥰

Besøk noen som kanskje kunne trengt det litt ekstra. Har du en studievenn du ikke har snakket med på lenge? Kanskje du har en farmor som du kunne ringt? Jeg har selv opplevd at det er lett å glemme å ta kontakt med besteforeldre etc. Men jeg har jo også sett hvor mye det faktisk betyr å få en telefon fra et barnebarn eller tanteunge. Så hva med å sette av tid til å ta med litt bakst og besøke de eldre? Og hvis corona stopper deg, hva med å ringe i 5 minutter og bare si hei? Det betyr nok mer enn du tror.

Jeg ønsket å skrive dette som et tips fordi jeg har selv opplevd hvor lett det er å glemme å ta vare på de rundt seg, spesielt i en hektisk høst med oppstart på jobb og skole. Hvem tenkte du på når du leste dette?

7: GJENBRUK ♻️

Min venn og NAYA-kollega Noomi Trommestad skrev et skikkelig fint innlegg om “Hvordan innrede rom på budsjett”. Jeg ønsker selv å bli flinkere til å både bruke og handle mer brukt og dette innlegget gjorde det ganske enkelt å være kreativ på en billig måte. Kult innlegg som er verdt å lese! Sjekk det ut HER.

8: VANNMALING 🎨

Siste punkt er et kult punkt. Kjøp inn til vannmaling! Velg tykt papir, og det vil bli skikkelig fint å pynte med enten på soverom, stue eller kanskje i gangen? Husk at det finnes mange flere størrelser enn A4, så hva med å kjøpe små ark som du kan henge opp på siden av hverandre? Det kan bli fin pynt.

Eller hva med å begynne å lage hjemmelagde julekort? Julen nærmer seg!

Jeg håper at disse tipsene har gitt deg noen ideer om hva du kan finne på når søndagene kommer. Kanskje blir det en skogstur og plukking av fargerike blader på hjemturen? Eller har du blitt fristet til å lage saftige kanelsnurrer?


Til slutt, 
husk at vi alle er kreative på hver vår måte!


Bilde av forfatteren

Emeline Braatlund Larsen

Emeline Braatlund Larsen er 23 år, gift og er bosatt i Oslo. Hun har studert markedsføring og salgsledelse ved Høyskolen Kristiania, med spesialisering i digital markedsføring. Nå jobber hun som digital markedsfører i Inbound. Hun har god erfaring fra både B2B-salg og markedsføring og trives svært godt i begge bransjer. Emeline er strukturert, engasjert og interessert, og er lidenskapelig opptatt av å finne riktige og gode løsninger for kundene hun jobber med. Som blogger for NAYA skal hun skrive om ulike temaer som bærekraft, rettferdighet og tekstil.