NAYA homepage

TØRKEDE BLOMSTER

  • Publisert 12.11.20
  • ~
  • Noomi Trommestad

Pynt enkelt med tørkede blomster og strå.

Jeg elsker interiør og å ha det fint rundt meg uten at det skal gå for hardt utover lommeboka. Tidligere har jeg skrevet et innlegg om hvordan man kan innrede et rom på budsjett, og i dette innlegget fortsetter vi litt i samme gata. Jeg tenkte å gi noen av mine enkle tips til hva man kan gjøre med strå og tørkede blomster. For om det er noe som er trendy nå, så er det nettopp det!

Å tørke blomster er ikke vanskelig, prosessen tar litt tid, men pynten holder seg fin utrolig lenge!

Det første du gjør er å henge blomsten eller buketten opp ned ved hjelp av litt hyssing. Der skal den bare henge helt til du ser at de er helt uttørket, ca 2 til 4 uker. Tørketiden er litt forskjellig fra blomst til blomst, så her må du følge litt med. Et godt tips er å ikke la den henge i direkte sollys, dette er for å bevare mest mulig av fargen. Det skal godt gjøres å trå feil! 

Og voila, så du har helt vedlikeholdsfri, fin og trendy pynt som det er umulig å ta livet av og som kan vare i årevis. 

Tørkede roser


Foreldrene mine bor på landet, og langs veiene der er det store områder med kjempefine strå. Disse plukket jeg da jeg var hjemme sist, og resultatet ble så avslappende og harmonisk. De er superenkle å dekorere med og gir så mye til et rom! Noe jeg ser etter når jeg plukker er fargen og fylden.

Tørket plante i en vase

TIPS NÅR DU ER UTE OG PLUKKER STRÅ:

  1. Bruk saks! Stråene kan være veldig skarpe, og det er lett å kutte seg. 
  2. Klipp lange strå. Dersom du klipper stråene så lange du kan, har du muligheten til å velge mange ulike krukker, vaser, flasker og andre beholdere. Det gir deg rett og slett flere innredningsmuligheter. 
  3. Hårspray! Når du har plassert stråene bør du spraye lett over de med en hårspray. Da vil de holde mye bedre, og ikke drysse så mye som de ellers ville gjort. 

ENKEL VEGGDEKOR

Jeg og roomien min har hatt en tom vegg i stua som virkelig har ropt etter hjelp. Vi bestemte oss for at den skulle bli vårt lille brukt-prosjekt, og jakten var igang. Vi reiste fra bruktbutikk til bruktbutikk, vi lette igjennom ting vi hadde fra før, og noe malte vi selv. Et av innslagene på denne veggen ble en nydelig ramme uten glass som vi ikke hadde fått brukt. Jeg malte rammens bakplate helt hvit, og limte på tørkede blomster med en limpistol. Dette lille kunstverket er superenkelt å lage, virkelig et blikkfang på veggen og et livlig innslag i interiøret. 

Disse tørkede blomstene har jeg kjøpt på Søstrene Grene, men man kan enkelt tørke planter og blomster fra naturen eller butikken helt selv som forklart i begynnelsen av innlegget. 


Bilde av forfatteren

Noomi Trommestad

Noomi Trommestad er 20 år gammel og kommer fra Arendal. Hun bor nå i Kristiansand og går på bibelskolen i Filadelfia Kristiansand. Hun er alltid blid og elsker å være sammen med venner og familie. Noomi brenner for ærlighet og gode fellesskap. Her kommer hun til å dele tips om litt forskjellig, blant annet interiør og hverdag.