NAYA homepage

JULEBAKST

  • Publisert 03.12.20
  • ~
  • Noomi Trommestad

Desember er i gang og det er tid for julebakst.

Jeg elsker juletradisjoner, lukten av julemat og julebakst, fyr i peisen, julemusikk, julepynt og tente lys. Det er en helt spesiell ro og atmosfære i jula.

Bakst er en stor del av jula og desember. Derfor tenkte jeg å dele en oppskrift på, om jeg kan si det selv, verdens beste kjeks. Oppskriften har jeg brukt siden jeg var liten. Siden da har kjeksene blitt en tradisjon i jula – både å bake, men og å spise. 

Dette gir ca. 12-15 kjeks.

Det du trenger er: 

100 g romtemperert smør

100 g sukker 

50 g brunt sukker 

1 egg 

100 g mel

50 g havregryn 

1 ts vaniljesukker

1/2 ts natron 

100 g lys kokesjokolade 

100 g mørk kokesjokolade 

Oppskriften er både rask og enkel.

Start med å blande sammen det romtempererte smøret med det hvite og det brune sukkeret. Når dette er blandet godt sammen, tilsetter man et egg. 

Bland sammen alt det tørre i en annen bolle og kutt opp sjokoladen i små biter. Tilsett dette i den første bollen og bland godt sammen.

Form deigen som en kule, jeg bruker ca. 1 ss i størrelse. 

Et tips: Deigen er også perfekt å bruke på is. Hjemmelaget cookie dough-is smaker helt nydelig.

Kjeksene stekes i varmluft på 175 grader i ca. 10-12 min. Legg de så på en rist når de er ferdig stekt – og nyt. 

God jul!


Bilde av forfatteren

Noomi Trommestad

Noomi Trommestad er 20 år gammel og kommer fra Arendal. Hun bor nå i Kristiansand og går på bibelskolen i Filadelfia Kristiansand. Hun er alltid blid og elsker å være sammen med venner og familie. Noomi brenner for ærlighet og gode fellesskap. Her kommer hun til å dele tips om litt forskjellig, blant annet interiør og hverdag.