NAYA homepage

OVNSBAKT KYLLING MED BLOMKÅLMOS

  • Publisert 29.12.20
  • ~
  • Noomi Trommestad

En superenkel og digg middag.

Et nytt år starter ofte med nye mål og ønsker for året som kommer. Det er gjerne ting man vil utfordre seg på, alt fra småting og justeringer til større endringer. Jeg synes det er gøy å skrive en «to do”-liste, eller en plan over ting jeg håper å gjøre det kommende året. Selv har jeg hatt som mål å lære meg nye matoppskrifter. Jeg tenkte å gi dere en oppskrift som jeg fikk prøve ut i 2020, som virkelig har vært en suksess. Selvom oppskriften og retten kanskje er ny for deg – kan det faktisk vise seg at den ikke er vanskelig å lage. 

Jeg endret kostholdet mitt dette året – og derfor fikk jeg prøve ut mange nye oppskrifter. I dette innlegget skal jeg dele en av de. Denne oppskriften fikk jeg av min søster, og den smaker bare så godt! Den er enkel og rask. 

Ovnsbakt kylling

OVNSBAKT KYLLING MED BLOMKÅLMOS

Det du trenger til middag for to er:

–  2 kyllingfileter

– Kremost, jeg har brukt snøfrisk 

– Grillkrydder 

– Spinat/ruccola 

– Revet ost

– 1 Blomkål 

Jeg har ikke satt noe mål for hvor mye ost, kremost og spinat ettersom dette er mengder etter ønske fra person til person. 

FREMGANGSMÅTE

1. Skjær gjennom kyllingfileten på langs så du får den halvparten så tykk

2. Legg det utover et stekebrett

3. Dryss over ønskelig mengde med krydder over kyllingen 

4. Smør så et lag med kremost

Kyllingfilet med ost

5. Legg på litt spinat eller ruccola

Kyllingfilet med ruccola

6. Og dryss så over med ost

Kyllingfilet med et dryss ost

Dette skal inn i ovnen på 225 grader i ca 25 min. Når dette står i ovnen kutter du opp en blomkål i biter og koker så det blir mykt. Bruk så en stavmikser til å mose dette sammen og her kan du spe på med enten litt meierismør eller fløte om ønskelig. Ellers kan du drysse over med litt salt og pepper for å få litt ekstra smak i mosen. Når kyllingen er ute av ovnen, se over om den er gjennomstekt.

Nå er det bare å nyte kyllingen med blomkålmosen, og gjerne server med tzatsiki eller en saus etter eget ønske. Her er det bare å la kreativiteten styre.

ovnsbakt kylling med tilbehør

Det å lage mat kan faktisk vise seg å være noe du gleder deg til å gjøre. Slik har det blitt for meg. Så et nyttårsforsett kan jo kanskje være å prøve en ny oppskrift hver uke?


Bilde av forfatteren

Noomi Trommestad

Noomi Trommestad er 20 år gammel og kommer fra Arendal. Hun bor nå i Kristiansand og går på bibelskolen i Filadelfia Kristiansand. Hun er alltid blid og elsker å være sammen med venner og familie. Noomi brenner for ærlighet og gode fellesskap. Her kommer hun til å dele tips om litt forskjellig, blant annet interiør og hverdag.