NAYA homepage

TAKKNEMLIGHETENS KRAFT

  • Publisert 31.12.20
  • ~
  • Lovise Magdalena Sletten

Bringer perspektiv, glede og håp

Er det noe vi alle trenger, spesielt etter et år som ikke ble helt slik vi hadde planlagt, er det et nytt perspektiv, en god dose glede og masse håp. Året 2020 kom nok overraskende på mange. Kanskje var du en av dem som hadde med store forventninger til det nye året, klar for nye opplevelser og utfordringer? Men så fikk du ikke gjennomført det du hadde gledet deg til, dagene ble tøffere enn forventet og du har kanskje følt deg alene? Korona pandemien har nok satt sitt støkk i de fleste dette året, i større eller mindre grad, eller kanskje du har opplevd helt andre utfordringer. Jeg håper likevel året ditt har gitt deg noe godt!

Foto: Lovise Magdalena Sletten


Takknemlighet løfter blikket vårt. Ved å si takk for ting i livene våre, blir vi oppmerksomme på det vi faktisk har. Vårt fokus blir tatt vekk fra det vi skulle ønske vi hadde, det vi ikke er fornøyd med, eller situasjoner som kan være tunge. Fokuset blir istedenfor flyttet til det vi har og til de gode tingene i livet vårt. Det er ikke alltid så lett, for livet er ikke alltid like lett. Men med takknemlighet kan en løfte blikket og se ut og fremover, istedenfor inn og nedover. Personlig har jeg merket at det å sette meg ned og tenke over hva jeg er takknemlig for i livet, spesielt i perioder som kan være mørke, så har det gitt meg et nytt perspektiv og glede. Men det har også gitt meg håp for det som ligger lenger fremme. Det betyr ikke at alt det tunge på magisk vis forsvinner, men det har gjort det lettere å gå det i møte. Takknemlighet gir en litt lysere hverdag, og en lysere tro på livet. 

Foto: Lovise Magdalena Sletten


Er du “up” for en utfordring? Jeg oppmuntrer deg til å finne tre ting du er takknemlig for i livet og skrive dem ned. Hva eller hvem er du takknemlig for? Kanskje gjør det til en daglig, ukentlig eller månedlig vane? Og legg gjerne merke til hva det gjør for deg. Disse notatene er også fine å ta vare på og lese når ting står på og en ikke lenger føler det er noe å være takknemlig for. For takknemlighet har en stor kraft, større enn jeg tror vi helt forstår selv. Og takknemlighet er et valg, heldigvis. 

La oss gå inn i det nye året sammen med takknemlighet. Jeg ønsker deg et godt nyttår, og håper det nye året ditt vil bli fylt med perspektiv, glede og håp! 


Bilde av forfatteren

Lovise Magdalena Sletten

Lovise Magdalena Sletten er en 24 år gammel jente og kommer i fra Lofoten. En glad sjel som er i sitt ess når hun får utfolde seg kreativt. Lovise Magdalena brenner for mennesker og de små tingene i hverdagen som sprer glede. Her vil hun skrive og reflektere rundt ulike temaer vedrørende dette.