NAYA homepage

Hverdagens små seire

  • Publisert 14.01.21
  • ~
  • Johanne Dirdal-Gustad

Covid-19 hit me hard.

Jeg gikk inn i første lock-down (mars) med tanken om at det egentlig var litt deilig, for jeg hadde så mye jeg måtte gjøre! ENDELIG var tiden kommet der jeg skulle rekke over alt av skole, rydding, organisering og bryllupsplanlegging. (Bryllupsplanlegging av sommerbryllup 2020? – altså don’t get me started). Jeg må bare få sagt at jeg trodde det hele bare kom til å vare noen uker, så jeg spiser tankene mine nå. 

Uansett – jeg tenkte jeg skulle rekke over SÅ mye! Skuffelsen ble dermed desto større for hver serie jeg runda på Netflix, mens TO DO-lista hvertfall ikke ble noe kortere. Det var jo ingenting som ble gjort, men jeg orket ikke gjøre noe med det heller. Vi måtte jo kose oss når alt var så rart også. (Dette står jeg forsåvidt for 100% i dag også, don’t get me wrong). 

Poenget mitt er: jeg hadde for høye krav til hva jeg skulle få til i en spesiell tid. Det var ikke sunt og det er ikke sunt. Spesielt ikke i en så annerledes tid som det vi er i nå. 

Det har skjedd flere ganger de siste månedene at noen har sagt til meg at en må glede seg over de små tingene og heie på seg selv. 

Det handler om å se de tingene en faktisk får til og ikke la de «burde»-tingene ta over for det du faktisk får til. Både privat, på skole og jobb har jeg ofte planer for dagen som består av hva jeg vil rekke over. Det kan være så enkelt som å støvsuge, lese en artikkel, ta ned julepynten, svare på den mailen jeg egentlig tenkte å svare på i går eller bytte den siste av de tre gardinene (byttet de andre i november…). Men når det da ikke skjer at man får svart på den mailen, eller byttet den gardinen, så er det så lett å bli skuffet over seg selv. 

Når en hele tiden tenker på alt en skal ha gjort, så er det vanskelig å berømme seg for det som faktisk blir gjort! 

For tenk på alt du får til! Selv midt under en pandemi! Kanskje dagens største seier er at du fikk gått deg en tur? Eller ikke minst at du kom deg ut av senga? Noen ganger kan det være en seier i seg selv. 

Så for å runde av – så syns jeg du skal sette deg ned og tenke på hva du har fått til i dag. Kanskje du til og med skal skrive det ned?

I dag fikk jeg satt på en klesvask, og jeg brettet sammen de klærne som hadde hengt på stativet i en uke. Og det er jeg ganske fornøyd med. Kanskje jeg klarer å legge de inn i skapet i morgen.

Bilde forside: Priscilla Du Preez // Unsplash
Bilde innlegg: Artur Aldyrkhanov  // Unsplash


Bilde av forfatteren

Johanne Dirdal-Gustad

Johanne Dirdal-Gustad er 24 år, kommer fra Kongsberg og bor i Oslo. Hun har en bachelorgrad i PR og samfunnspåvirkning og tar nå en mastergrad i Global Development Studies, samtidig som hun jobber med bistandsprosjektet Kompis i Acta - barn og unge i Normisjon. Johanne brenner for rettferdighet og et bærekraftig samfunn, samtidig som hun har et hjerte for India. Som blogger for NAYA skal hun skrive om bærekraft, DIYs og samfunnsrelaterte spørsmål.