NAYA homepage

Å lengte etter noe bedre

  • Publisert 23.02.21
  • ~
  • Johanne Dirdal-Gustad

Det er lov å bare vente.

Kanskje har du det helt topp nå – hjemmeskole og hjemmekontor er det beste du kunne sett for deg og du stortrives i eget og mindre selskap. Eller kanskje du er litt som meg – syns ting er litt tyngre å fordøye enn vanlig. I så fall er dette innlegget til deg. 

For ganske nøyaktig et år siden var jeg i India på jobbreise. Det var min første tur ned, og jeg var kjempe spent i forkant. Jeg skulle reise ned alene og møte ei kollega der. Turen gikk bra og jeg kom meg trygt frem til nordøst i India. Inntrykkene slo innover meg og fikk hodet mitt til å gå som en nikkedukke for jeg ville få med meg absolutt alt. Jeg elsket det. 

En gate med folk

Da jeg kom hjem tok et par uker før verden stengte ned. Siden har det definitivt hvert flest hverdager, med noen høydepunkt her og der. Men i blant har det vært langt mellom høydepunktene. 

Jeg skal innrømme at jeg savner å få nye inntrykk. Treffe og bli kjent med nye mennesker, nye kulturer, nye land – bare noe nytt. Nå sitter jeg i en leiligheten i Oslo og ser ut på samme naboblokka som jeg har sett på det siste halvåret. Jeg bare venter på at det skal komme noe nytt – noen nye inntrykk – noen nye opplevelser.  

Det kommer et håp om en lettere hverdag for hver nye oppdatering, men ofte blir kanskje ikke håpet og forventningene møtt. Likevel vil jeg si til deg – det kommer til å lette en gang. Kanskje til våren, kanskje til sommeren, kanskje til høsten. Men det vil lette. Da blir det kortere mellom høydepunktene. Naboblokka blir ikke like beglodd. Nye inntrykk får innpass i hodet. Nye relasjoner blir til. Og kanskje vil du til og med lengte litt tilbake til tiden der alt du hadde på planen var å puste. 

Kvinne med tekopp i senga

Ikke vet jeg. Men jeg vet hvordan det er å lengte, og jeg vet hvordan det er å være lei. Jeg gleder meg til å kunne reise, klemme, og løpe fra det ene til det andre fordi jeg har dårlig tid. Men mens vi venter på det, så foreslår jeg du gjør noe hyggelig. Faktisk så mye du bare orker. Strikk og pusle puslespill. Lag og spis god mat. Drikk litt ekstra Pepsi Max og god kaffe. Se en god film. Møt ei venninne eller kompis (hvis det er lov der du bor). Gå en tur (luft er undervurdert). Så klarer vi oss litt til. 

Foto forside: Simen Sørhaug
Foto 1: Eirin Braatlund Fossberg
Foto 2: Ingvild Ryan


Bilde av forfatteren

Johanne Dirdal-Gustad

Johanne Dirdal-Gustad er 24 år, kommer fra Kongsberg og bor i Oslo. Hun har en bachelorgrad i PR og samfunnspåvirkning og tar nå en mastergrad i Global Development Studies, samtidig som hun jobber med bistandsprosjektet Kompis i Acta - barn og unge i Normisjon. Johanne brenner for rettferdighet og et bærekraftig samfunn, samtidig som hun har et hjerte for India. Som blogger for NAYA skal hun skrive om bærekraft, DIYs og samfunnsrelaterte spørsmål.