NAYA homepage

5 TING Å FINNE PÅ ALENE

  • Publisert 02.03.21
  • ~
  • Noomi Trommestad

Er det noe vi har fått litt ekstra av det siste året, så er det tid.

Når hverdagen gikk som normalt var det alltid et «hvis jeg bare hadde hatt litt mer tid». Kanskje er du som meg og setter mål og ønsker om ting du ønsker å gjøre eller lære deg, men som aldri får gjort det. Er det et tidspunkt hvor du har tid til å gjøre noe av det så er det nå. 

Her kommer noen tips og forslag til ting å finne på. 

1. Prøv en ny hobby!

I år har jeg begynt å prøve meg på å brodere på klær, noe som er så gøy. Jeg aner egentlig ikke helt om jeg gjør det riktig eller om det er fint, men det er veldig gøy å se resultater kjapt. Det er dessuten masse ideer å finne på nettsider som Pinterest og YouTube. Dette er også sykt fine gaveemner som gjør det mye mer personlig og som også er gøy å lage. Og har du noen klær du er lei av kan de lett få et nytt uttrykk med litt brodering. 

2. Skriv en bucket list om ting du ønsker å gjøre fremover. 

Jeg holder på å lage en sånn liste selv, og prøver å skrive en liste som utfordrer meg litt, ting som jeg alltid har hatt lyst til å gjøre, men bare utsetter, og ting som folk utfordrer meg på. Ofte stopper komfortsonen vår oss i å gjøre ting. Jeg har erfaringer med at det er ofte mye gøy som gjemmer seg litt utenfor komforten vår. Så skriv ned og sett deg enten mål for å gjøre det i år eller i løpet av de neste 3 årene. 

3. Rydd i kjøleskapet eller i en skuff.

Dette er noe av det jeg elsker mest å gjøre. Jeg seriøst elsker system og ryddige skuffer. Det er ikke vanskelig å lage system eller gjøre det ryddig, men det å holde det ryddig er det vanskeligste her. Snakker av erfaring. Derfor er det lurt å finne løsninger og systemer som varer. Del inn i bokser, kurver og beholdere som gjør det enkelt å holde oversikt. Fine beholdere til dette finner man blant annet på Clas Ohlson og Europris. Her kan man velge mellom ulike farger eller gjennomsiktige beholdere. Sistnevnte kan være lurt å bruke for å holde orden i kjøleskapet slik at det er enkelt å se hva man har av matvarer. Sorter etter kategori, som grønnsaker, pålegg, kjøtt, middager og matrester. Et godt tips er å la det med kortest holdbarhet ligge fremst så man husker å bruke det. 

4. Lag noe du aldri har laget før.

Dette punktet har jeg skrevet om i et av mine innlegg hvor jeg la ut en oppskrift. Men å teste ut noe nytt gjør man ikke så ofte. Når man først planlegger måltidene sine tar man ofte utgangspunkt i det man allerede liker og har smakt før. Men hvordan kan man da finne nye retter, kanskje til og med en ny favoritt? Gå igjennom noen av de matoppskriftene som du har lagret på Pinterest og test dem ut. Når du er alene trenger du ikke å bekymre deg for om det blir for spicy eller ikke smaker godt. Og smaker det godt har du en ny rett du kan imponere vennene dine med. Anbefaler virkelig kyllingretten jeg skrev om i et innlegg før jul, eller oppskriften på cookies. Sjekk det ut og prøv deg frem!

5. Planlegg en skikkelig koselig jentekveld. 

Gjør det lille ekstra til neste jentekveld og finn på noen enkle ting du kan overraske med. Jeg elsker å gjøre det lille ekstra og det skal som regel ikke så mye til for at kvelden blir spesiell. Om det er et personlig kort som ligger på hver tallerken, noe du pynter med på bordet eller det er maten som er brukt litt lengre tid på. Man tenker ofte at ting må være mye mer fancy eller at det er vanskelig å gjøre mye ekstra, men det er gjerne små ting som har stor effekt. Det er dine tanker og forventninger som stopper deg, for gjestene forventer jo ingenting ekstra enn det vanlige. 

Så her var noen få og enkle tips til hva du kan gjøre en dag du ikke har planer og du ønsker å gjøre noe. 


Bilde av forfatteren

Noomi Trommestad

Noomi Trommestad er 20 år gammel og kommer fra Arendal. Hun bor nå i Kristiansand og går på bibelskolen i Filadelfia Kristiansand. Hun er alltid blid og elsker å være sammen med venner og familie. Noomi brenner for ærlighet og gode fellesskap. Her kommer hun til å dele tips om litt forskjellig, blant annet interiør og hverdag.