NAYA homepage

EN GOD START PÅ DAGEN

  • Publisert 16.03.21
  • ~
  • Mathilde Salvesen

Uten mat og drikke, duger helten ikke.

Jeg er en stor tilhenger av følgende sitat: «Uten mat og drikke, duger helten ikke». For at en morgen skal starte komplett for min del, må frokosten inntas så fort som overhodet mulig. Jeg liker den aller best når den metter magen lenge, er næringsfull og god på smak. Frokostperson eller ei, her skal du få min alletiders favoritt steg-for-steg.


1. Et beger (150 g) Tine vaniljeyoghurt
2. 1 kiwi (skrelt og oppkuttet)
3. 3 spiseskjeer havregryn + ½ spiseskje chiafrø
4. En håndfull oppkuttet og usaltede nøtter


Til slutt – bland sammen og nyt.


Tips: For å få ekstra god og crunchy smak bløtlegger og tørker jeg nøttene. Ikke bare blir smaken bedre, men kroppen tar lettere opp næringen fra nøttene dersom de behandles først. Her kan du lese mer om hvordan og hvorfor du bør bløtlegge og tørke nøtter.

Bon appétit!


Bilde av forfatteren

Mathilde Salvesen

Mathilde Salvesen har så langt avlagt tjuefem år på kloden og de fleste av de på Sørlandet, nærmere bestemt Grimstad. De siste årene har hun bodd i Bergen, og tatt utdanningen sin som lærer der. Mathilde er eventyrlysten og nysgjerrig, og har brukt et halvt år av livet sitt på å utforske alle verdens kontinenter. Hun har derfor sett urettferdighet og skjevhet i fordeling av ressurser på nært hold. Som blogger for NAYA ønsker hun å dele tanker om ulike aspekter ved det å være menneske i en stadig mer kompleks verden.