NAYA homepage

LESETIPS FOR PÅSKEN

  • Publisert 20.03.21
  • ~
  • Torun Eriksen

Bøker har den magien at de gir deg en pauseknapp til verden utenfor.

Påskeferien er rett rundt hjørnet og sammen med den muligheten til å senke skuldrene og glemme verden for et øyeblikk. Den beste måten å gjøre dette på synes jeg er å skru av alt av skjermer og dra fram en god bok. Det å kunne leve seg inn i en annen verden og kun skulle ta på seg oppdiktede bekymringer og være med på fiktive reiser for et øyeblikk er litt av magien bøker besitter. 

Å skulle begynne på noe nytt syns jeg alltid er vanskelig. Spesielt når det kommer til bøker fordi man aldri vet om man kommer til å like den eller ikke. Men bøker er som serier tenker jeg. De som andre finner glede i, vil mest sannsynlig bringe glede til meg også. Så hvis du er ute etter lesestoff til påskeferien, håper jeg du finner noe her. Sammen med mine egne favoritter har jeg lagt ved anbefalinger jeg har fått fra venner og familie, mennesker som alle finner glede i å bla opp i en bok. 

Omslag til bokanbefalinger
bokanbefalinger

Å skulle glede seg selv med en god bok trenger slett ikke å koste noen ting. Tvert imot, dersom vi tenker på miljøet bør vi velge de alternativene som ikke koster en krone. Å låne bøker fra biblioteket er en fin måte å gjøre dette på. Enda bedre er å låne fra venner siden man da får muligheten til å oppdage hva som har gledet eieren ved å lese akkurat den boken, gjennom et nedbrettet hjørne eller en understreket seksjon. 

Dersom du fant noe du fikk lyst til å lese, send meg en melding så har jeg kanskje boken tilgjengelig for å låne bort! Selv gleder jeg meg til å lese litt klassisk påskekrim av Agatha Christie eller kanskje noe nyere som Torsdagsmordklubben av Richard Osman. Uansett ønsker jeg deg en god påske og god leselyst! 


Bilde av forfatteren

Torun Eriksen

Torun Risdal Eriksen er en gladfis fra øykommunen Skjervøy ved 70° nord. I løpet av sine 25 år har hun rukket å gjennomføre to runder rundt kloden og snart også en mastergrad ved Universitetet i Oslo, hvor hun studerer til å bli lektor i matematikk og geofag. Torun elsker følelsen av å oppdage noe nytt, om det er en nydelig kjole gjemt bakerst i bruktbutikken, utsikten fra fjelltoppen som endelig ble besteget eller om det er kraften Guds ord har til å snakke direkte inn i menneskers situasjon.