NAYA homepage

DIY: LYSSKJELL

  • Publisert 25.05.21
  • ~
  • Johanne Dirdal-Gustad

Kanskje har du sett lysskjellene på Instagram? Kanskje de er nye for deg. Nå skal du i hvert fall få lære å lage de.

Etter en tur på cafeen Lysstøperiet i Henningsvær i fjor sommer, fikk jeg dilla på å lage lys. Av alle ting. Spesielt støping i former har blitt en relativt stor hobby. Plutselig en dag kom jeg også over det å lage lys i skjell – og det var så enkelt og veldig dekorativt! Du trenger ikke mye heller. For en perfekt DIY. 

Det du trenger er noen skjell, telys og noe å varme voksen i, feks et syltetøyglass. 

Ta deg en tur på stranda og plukk dine favorittskjell, så er vi i gang.

Når du har skylt og tørket skjellene dine, kan du ta frem et telys og lirke ut veken med sølvtingen i bunn. 

Smelt voksen av telyset i en beholder (feks syltetøyglass eller noe av metall), plasser veken i skjellet og hell over voksen. Voila – du har ditt eget lysskjell! 

Tips: Du kan bruke hva slags voks du vil, eller blande farger fra feks rester av andre lys for å få ønsket farge på lysvoksen. 


Bilde av forfatteren

Johanne Dirdal-Gustad

Johanne Dirdal-Gustad er 24 år, kommer fra Kongsberg og bor i Oslo. Hun har en bachelorgrad i PR og samfunnspåvirkning og tar nå en mastergrad i Global Development Studies, samtidig som hun jobber med bistandsprosjektet Kompis i Acta - barn og unge i Normisjon. Johanne brenner for rettferdighet og et bærekraftig samfunn, samtidig som hun har et hjerte for India. Som blogger for NAYA skal hun skrive om bærekraft, DIYs og samfunnsrelaterte spørsmål.